Fatih Mah. Şalgamlı Cad. Sayfiye Sok. Sultanbeyli / İSTANBUL

Adres

Pzt - Cum, 9AM - 6PM

Çalışma Saatlerimiz

Sprey Poliüretan

Bilgi Alın!

0542 606 17 86

Hızlı Teklif Formu

Özel Teklif, Farklı proje ve isteklerinize fiyat sunabilmemiz için lüften teklif formumuzu doldurunuz.

Sprey Poliüretan Köpük Nedir?

Sprey olarak tek parça halinde uygulanan, mukavemet düzeyi gelişmiş izolasyon malzemesine sprey poliüretan köpük denir. Püskürtme izolasyon olarak da tanımlanan sprey poliüretan, organik birim bağlantılarının ve karbamat adı verilen asit bazlı bileşenlerin bir araya gelmesiyle üretilir. Kimyasal yapısından dolayı dayanım gücü, yapıştırıcı ve tutucu performansı yüksek bir ürün olarak tanımlanabilir. Bu bağlamda çok yönlü kullanım alanına sahip olan poliüretan sıkma köpük, alternatif ısı yalıtım levhası gibi ürünlere kıyasla birçok avantajı da bünyesinde barındırır.

İnşaat sektöründe yaygın olarak kullanılan yeni nesil yalıtım sistemlerinden olan Sprey poliüretan, ısı yalıtım teknolojileri arasındaki en inovatif uygulamalar arasında yer alır. Taşınabilir izolasyon araçları ile tüm zemin tiplerinde kullanılabilen bir yapıya sahip olan poliüretan levhalar, yaklaşık olarak 50 bar basınç değeri ve 40 ila 50 derecelik sıcaklık ortalamasında uygulanırlar. Diğer alternatif ısı yalıtım yöntemlerine göre daha geniş alanlara daha hızlı uygulanabilen poliüretan sprey köpük, yüksek verimlilik ve maliyet odaklılık vaat eden bir seçenektir.

Sprey Poliüretan Köpük Nerelerde Kullanılır?

Sprey poliüretan köpük uygulama alanları oldukça çeşitlidir. Oldukça nitelikli bir ısı yalıtım malzemesi olan poliüretanın kullanım alanları şu başlıklar dahilinde detaylandırabilir:

  • Poliüretan Çatı İzolasyonu

Kullanım alanları kapsamında öncelikli olarak çatı gibi alanlar gelir. Özellikle çatı aralığı adı verilen alanlar, yapılarda ciddi düzeyde ısı kaybına neden olabilen bölümlerdir. Bu bağlamda poliüretan sprey malzemeler, çatı aralıklarında meydana gelebilecek ısı kayıplarının engellenmesi açısından büyük işlevsellik sağlar.

 

  • Atermit ve Trapez Sac Çatı İzolasyonu

Atermit ve trapez sac çatı izolasyonu da bir diğer poliüretan uygulamalarımızdan. Atermit ve trapez çatı modelleri, kavisli bir yapıya sahip olduklarından bu çatılarda ısı transferine neden olacak köprü oluşum oranı da yüksektir. Diğer ısı yalıtım levhaları atermit ve trapez çatılara tam olarak oturmadıklarından ısı yalıtım konusunda da verim kaybına neden olurlar. Bu noktada, poliüretan köpük uygulaması sprey olarak yapıldığından kavisli ve engebeli yüzeye tam entegre olabilmektedir. Böylelikle yüzeylerde açık kalmayacağından ısı köprüleri gibi olumsuz etkenlerin meydana gelmesi de engellenmiş olur.

detaylı bilgi ya da teklif almak için formu doldurunuz

  • Poliüretan Teras İzolasyonu
Teraslar hava ve ısı değişiminin en yoğun olduğu alanlardan biri olarak değerlendirilir. Özellikle açık teraslarda en az su yalıtımı kadar önemli olan poliüretan ısı yalıtım sistemi; soğuk hava dalgalarına maruz kalan yapının terleme yapması dolayısıyla nem almasını engelleyebilir.
  • Poliüretan Temel ve Perde İzolasyonu
Yapıların en önemli dayanak noktaları olan temel ve perde gibi bölgelerde, devamlı toprak baskısı olduğundan dolayı yoğun malzemelerin tercih edilmesi gerekmektedir. Diğer ısı yalıtım malzemeleri ile kıyaslandığında, poliüretan sprey ürünün baskıya dayanımı oldukça yüksek olduğu söylenebilir. Bu durum da temel ve perde kısmındaki toprak baskısının yumuşatılması açısından önemlidir. Perde ve temel izolasyonu hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
  • Beton Zemin Isı Yalıtımı
Betonun bitiş yüzeyi genelde asimetrik yapıda olmaktadır. Diğer ısı yalıtım ürünlerinin bütünsel bir yapıya sahip olmamaları beton zeminlerin yapısından dolayı boşluklara, dolayısıyla da ısı köprüsü oluşumuna sebebiyet verebilmektedir. Bu noktada, zemine püskürtülerek uygulanan poliüretan sprey, zemin yapısına %100 oranında uyum sağlayarak ısı köprüsü gibi termik dengesizlikler oluşturacak unsurların oluşumunu engeller.
  • Soğuk Hava Deposu Yalıtımı
Isı iletkenlik değerinin oldukça düşük olması, poliüretan izolasyon malzemesini soğuk hava deposu gibi alanlar için de uygun kılmaktadır. Bu sayede ürün, soğuk hava depolarında içeriden dışarıya veya dışarıdan içeriye ısı transferini engelleyebilmektedir.
  • Tarım & Hayvan Çiftlikleri İzolasyonu
Poliüretan zemin kaplama; tavuk, yumurta çiftlikleri, kültür mantarı yetiştirme alanları, büyükbaş – küçükbaş hayvan çiftlikleri ve besi hayvancılığı gibi endüstrilerde de tercih edilmektedir. Mantar çiftliklerinde, nem ve küf gibi reaksiyonlara karşı dayanıklılık sergilediğinden dolayı tercih edilir. Hayvancılık çiftliklerinde ise hayvansal atıklardan kaynaklanan asitlerin; ürünlere ve ortama verdiği zararı minimize etmek amacıyla kullanılabilmektedir.
  • Bodrum ve Garaj Tavanı
Özellikle depo ve garaj gibi yapıların en alt katlarında olan boşluk, hava akımının dolayısıyla ısı transferinin oldukça hareketli olduğu yerlerdir. Bodrum ve garaj gibi alanlardaki hızlı hava akımları, nitelikli ısı yalıtım malzemeleri kullanılmadığı takdirde üst katlarda ısı kayıplarına neden olabilmektedirler. Bu gibi alanlarda ısı kayıplarını engellemek için en iddialı malzeme olan poliüretan kaplama, bodrum ve garaj tavanlarında da üst düzey verim vaat ederler.
  • Poliüretan Köşe Dolguları
Kimyasal yapılarından dolayı poliüretan köpükler, ufak miktarlarda sıkıldıklarında dahi birkaç saniye içerisinde genleşerek yoğun kalınlığa ulaşabilirler. Bu niteliklerinden dolayı, dolgu malzemesi olarak da kullanılabilen poliüretanlar, köşe dolgusu ve benzeri amaçlarla tercih edilebilmektedirler.
  • Tank ve Boru Yalıtımı
Doğalgaz boru hatları, petrol tankları ve benzeri yapılarda beklenmedik ısı hareketleri hayati sonuçlara yol açabilmektedir. Bu gibi kritik hatlarda ve tanker gibi araçlarda kullanılacak olan poliüretan malzemesi, ısı kaybı ihtimalini minimum seviyeye düşürerek risk faktörünün azaltılmasını sağlarlar.
  • OSB Ters Tavan Yalıtımı
OSB ters tavan gibi zemin türlerinde de ısı yalıtım sistemleri dahilindeki en büyük problemlerden olan asimetrik zemin yapısı söz konusudur. Bu noktada, poliüretan kaplamalar OSB ters tavan gibi alanlarda da zemin kaynaklı ısı kayıplarının engellenmesi amacıyla tercih edilmektedir.

Poliüretan Köpük Nasıl Uygulanır?

Halk arasında izolasyon köpüğü veya sıkma köpük olarak da bilinen poliüretan köpüğün nasıl uygulandığı her zaman merak uyandıran bir soru olmuştur. Detayları ile beraber bu konuyu açıklayalım. Uygulama bu işlem için özel olarak üretilmiş poliüretan makineleri ile yapılmaktadır. Ürün iki bileşenden oluştuğundan ve bu iki bileşenin karışımı ile beraber kısa sürede reaksiyon aldığından tabancaya kadar ayrı ayrı hatlardan gelir tabanca da karıştırılarak hidrolik motordan gelen güç ile püskürtülür. Uygulama; ön keşif, uygulama hazırlığı ve mobil uygulama araçları ile uygulama yapılması olarak 3 kısım gerçekleşir. Bu başlıkları dilerseniz birlikte yakından inceleyelim.

Poliüretan Uygulama Öncesi Ön Keşif

Uygulama yaptırmak istediğiniz alan da uygulama açısından bir engel olup olmadığını görmek, olası bir engel var ise bunun ortadan kaldırılmasını sağlamak için gerekli işlemleri müşterilerimize bildirmek amacı ile firmamız ücretsiz olarak ön keşif hizmeti vermektedir. Hafta içi her gün veya hafta sonu cumartesi günü bize ulaşmanız durumun da randevunuz hemen oluşturulacaktır. Ön keşif hizmeti almak için bize iletişim numaralarımızdan ulaşabilirsiniz.

Poliüretan Uygulama Öncesi Hazırlık

Uygulamalarımız ekibimiz tarafında profesyonel olarak uzun yıllardır mobil olarak gerçekleştirilmektedir. Ekibimiz uygulama alanına ulaştığında ilk olarak makine parkurumuzun elektrik montajı gerçekleştirilerek makinemiz uygulamaya hazır hale getirilir. Çalışma yapılacak alanda nem olmamasına dikkat edilir ve varsa toz, pislik veya şantiye kalıntısı gibi tutunmayı zayıflatacak etkenler ortadan kaldırılır.

Sprey Poliüretan Köpük Izolasyon Uygulaması

Ön hazırlığı biten ve temizlenen çalışma alanında gerekli iş güvenliği tedbirleri alınır. Uygulamalarımız da Amerikan veya Alman menşeyi ürünler tercih edilir, kalınlık ise müşterimizin talebi doğrultusunda şekillenir. Mobil uygulama aracından yaklaşık 70 metre uzunlukta olan uygulama hortumu çalışma alanına göre hazırlanır. Son teknoloji makinelerimiz sayesinde uygula hem hızlı hem kaliteli olarak kısa süre içerisinde teslim edilir. Üretimden kaynaklanan atıklar alandan temizlenir ve alan kullanıma hazır vaziyette teslim edilir.

Poliüretan Kullanım Avantajları

Poliüretan spreyler, hem performans bazında hem de kullanım ekseninde bünyelerinde birçok avantajını barındıran ürünlerdir. Aralarında mukavemet düzeyi, düşük ısı iletkenlik faktörü gibi başlıkların da yer aldığı poliüretan kullanım avantajları kapsamında aşağıda sıralanan etkenler öne çıkar:

    1. %100 Zemin Uyumluluğu

Alternatif ısı yalıtım yöntemleri olarak da tanımlanan XPS veya EPS gibi muadil ürünlerin tamamı levhalar halinde yapıştırıldığından aralarda boşluklar kalabilir. Boşluklardan dolayı da zeminlerde ısı köprüsü adı verilen bir açık oluşur. Bu durum da ısı yalıtım sistemi dahilinde bir takım problemlerin yaşanmasına neden olarak izolasyon altyapısının niteliğini düşürebilir. Poliüretan levhası ise sprey olarak uygulandığından alanda tek parçalı bir yapı oluşmasına olanak verir. Bu etken göz önünde bulundurulduğunda ise sprey poliüretanın zemin yapısına %100 uyumlu olacak şekilde emilim sağladığını söylemek doğru olacaktır. Böylelikle zeminde ısı transferine ve kayıplarına neden olacak kanalların ve ısı köprülerinin oluşumu engellenmiş olur.

    1. Düşük Isı İletkenlik Düzeyi

Poliüretan spreyi, XPS ve EPS gibi diğer yalıtım ürünlerinden ayıran birçok özellik bulunmakla birlikte, bunlar arasında en önemlilerinden biri de lambda değeri olarak adlandırılan ısı iletkenlik düzeyidir. Poliüretan levhanın ısı iletkenlik değeri ‰ 7 oranında olmakla birlikte, XPS ve EPS modellerinden yaklaşık 4.5 kat daha düşük oranlarda yer almaktadır. Isı iletkenlik değerinin az olması ise; ısı kayıplarının engellenmesi, yüksek hava akımına maruz kalındığında çarpan ısı dalgalarının zeminden geri yansıtılması gibi olanaklar sağlamaktadır.

    1. Poliüretan Temel ve Perde İzolasyonu

Yapıların en önemli dayanak noktaları olan temel ve perde gibi bölgelerde, devamlı toprak baskısı olduğundan dolayı yoğun malzemelerin tercih edilmesi gerekmektedir. Diğer ısı yalıtım malzemeleri ile kıyaslandığında, poliüretan sprey ürünün baskıya dayanımı oldukça yüksek olduğu söylenebilir. Bu durum da temel ve perde kısmındaki toprak baskısının yumuşatılması açısından önemlidir. Perde ve temel izolasyonu hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    1. Zaman ve İşçilik Verimi

Alternatif izolasyon yöntemleri, parçalı yapılarda uygulandığından zaman ve iş gücü gereksinimi açısından oldukça maliyetli yöntemler olabilmektedirler. Poliüretan sprey olarak tek parça halinde uygulandığından tek günde yaklaşık 1500 metrekare düzeyinde alanlara işlem gerçekleştirilebilmektedir. Bu noktada alan genişliği ve hız gibi faktörler göz önünde bulundurulduğunda, poliüretanın diğer ısı izolasyon malzemelerine göre daha verimli bir yöntem olduğunu söylemek yanlış olmaz.

    1. Yüksek Isı ve Aleve Karşı Üst Düzey Direnç

B2 yanmazlık sınıfına dahil olan poliüretan levha; alev ve yüksek ısıya oldukça sağlam bir dayanım sergiler. Özellikle yangın riski taşıyan depo, boru hattı ve benzeri alanlarda gönül rahatlığıyla tercih edilen poliüretan, bu gibi alanlarda yangın riskinin minimize edilmesinde önemli bir işlev üstlenir.

    1. Yüksek Yoğunluk Yüksek Dayanım

Yoğunluk ölçeği olarak da değerlendirilen dansite, poliüretan için 40’lı ölçeklere kadar çıkabilmektedir. Isı yalıtım malzemeleri arasındaki alternatifler olan XPS – EPS gibi ürünlerin yaklaşık 2 katı olan bu değer, ürünün yoğunluk düzeyinin göstergesi olarak da tanımlanır. 40 dansite değeri göz önünde bulundurulduğunda ürünün yoğunluk düzeyine bağlı olarak dayanım ve mukavemetinin de kuvvetli olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

    1. Antikorozif Yapı ile Gelişmiş Korozyon Dayanımı

Ürün kullanımındaki bir diğer önemli avantaj da antikorozotif yapısından kaynaklanan paslanma ve çürümeye karşı olan yüksek direncidir. Özellikle metal ve sac zeminlerde iklim koşulları ve kimyasal etkenlerden dolayı zamanla ortaya çıkabilecek olan çürüme, paslanma gibi reaksiyonlar poliüretan sprey ile engellenebilmektedir.

İstanbul Poliüretan Sprey Köpük Fiyatları​

Poliüretan Sprey Köpük fiyatları Türkiye genelinde il bazında farklılıklar göstermektedir. Bununla beraber arzu edilen kalınlıklar da poliüretan köpük fiyatlarını etkileyen faktörler arasında yer alır. Tavsiye edilen metrekare birim fiyatlarına yer vereceğimiz yazımız ile alakalı sorularınız için lütfen bizimle iletişime geçin.

Sprey Poliüretan Köpük uygulaması yaşam alanlarınızı yazın sıcaktan kışın soğuktan korur. Artan enerji maliyetleri karşısında bütçenizdeki yükü hafifletir. Yalıtıma yatırım yapmak yarınlara yatırım yapmaktır. Firmamız en uygun fiyata en iyi kaliteyi sunmak için 15 yıla yakın tecrübesi ile her durumda hizmetinizdedir.

Güncel fiyatlardan devamlı haberdar olmak, yeni uygulamalarımızı takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

7/24 Hizmet veren +90 216 606 1786 iletişim numaramızdan bize ulaşabilir, veya Teklif Alın butonu yardımı ile detaylı teklif alabilirsiniz.