Fatih Mah. Şalgamlı Cad. Sayfiye Sok. Sultanbeyli / İSTANBUL

Adres

Pzt - Cum, 9AM - 6PM

Çalışma Saatlerimiz

Sprey Polyurea

Bilgi Alın!

0543 952 53 24

Hızlı Teklif Formu

Özel Teklif, Farklı proje ve isteklerinize fiyat sunabilmemiz için lüften teklif formumuzu doldurunuz.

Sprey Polyurea Nedir?

Ürün yapısı ve kullanım çeşitliliğinin anlaşılması adına öncelikli olarak Sprey Polyurea’nın ne olduğunu açıklamak doğru olacaktır. Bu noktada, izolasyon ürünleri arasında en nitelikli seçeneklerden biri olan Polyurea, amin reçine ve izosiyanat gibi materyallerin karışımı ile elde edilen özel bir formüldür. Yapıların su izolasyon altyapılarını güçlendirmek gibi işlevlere sahip olan polyurea sprey modülü 150 ila 200 proses değer aralığında, yaklaşık olarak 70-80 derece düzeylerinde kademe kademe uygulanır. Polyurea coating olarak da isimlendirilen teknolojinin uygulanması için özel ekipmanlara, teçhizata ve nitelikli bir uzman ekibe ihtiyaç vardır.

Polyurea Sprey Nasıl Uygulanır?

Polyurea su yalıtımı ve polyurea zemin kaplama, sprey olarak mevcut ekipmanı ve tabancası ile uygulanır. Uygulama süresince polyurea kaplama işlemi, malzemenin tabanca vasıtasıyla yüksek basınç değerlerinde püskürtülmesi şeklinde gerçekleştirilir. Uygulama aşamasında tamamlanması gereken 4 farklı aşama mevcuttur. Sırasıyla sıralamak gerekirse, uygulama aşamaları şu şekilde detaylandırılabilir:

Keşif ve Ön Hazırlık Aşaması

Uygulamaya başlamadan önce, zemin yapısını ve türünü tanımlayabilmek adına zemin analizlerinin yapılması gerekir. Uzman ekipler uygulama yapılacak alanı ziyaret ederek zemin ölçülerini, yapısını belirlemek için bir takım analizler yürütürler. Zeminin ahşap olması durumunda astar katmanı eklenerek direkt uygulamaya başlanabilir. Fakat seramik, taş ya da beton yapılı zemin türlerinde ise elmas uçlu ağır silim makineleri ile zeminin silinmesi gerekmektedir.

Sprey Polyurea Kullanım Alanları

Astar Uygulaması Aşaması

Zemin analizi tamamlandıktan sonra, polyurea sprey uygulamasının zemine olan emilimini güçlendirebilmek için gözenekli bir yüzey oluşturmak gerekir. İhtiyaç duyulan gözenekli yapıyı oluşturabilmek de astar uygulaması ile mümkündür. Uygulama süresince; yapıştırma ve dolgu gücü yüksek, uygulama yapılacak alan için sağlam bir dayanak oluşturan epoksi astar tercih edilir. Bu noktada, epoksi astar uygulamasının asıl amacı, sprey polyurea su yalıtım malzemesinin zeminle olan etkileşimini arttırmaktır. Astar uygulamasından sonra 24 saatlik bir bekleme süresi gerekmektedir.

Polyurea Sprey Uygulaması

Astar uygulaması tamamlandıktan sonra zemin polyurea yalıtım için hazır hale gelir. Tek bir ekiple bir günde yaklaşık 1000 ila 1500 metrekarelik bir alana uygulama yapılabilir. Daha geniş boyutta alanlar söz konusu olduğunda ise çalışan ekip sayısı arttırılabilir. Polyurea sprey, tek kat olarak minimum 2 mm kalınlığında olacak şekilde uygulanmaktadır. Fakat belirlenecek olan katman kalınlığı için herhangi bir üst sınır bulunmamaktadır. Bu noktada, kullanıcı ihtiyacı ve beklentisine göre istenilen düzeyde katman kalınlıkları belirlenebilir. Tüm bunların haricinde polyurea, sprey olarak uygulandığından ve içeriğinde katalizör malzemesi de barındırdığından diğer izolasyon yöntemlerine göre %100’e varan oranda daha hızlı tamamlanır. Aynı şekilde tek parça olarak uygulanması sebebiyle ilaveli veya parçalı olarak uygulanan yalıtım yöntemlerine göre, stabilitesi ve dayanıklılığı daha yüksek bir duruş sergiler.

UV Dayanımının Arttırılması

Güneşten gelen mor ötesi ışınlar olarak da tanımlanan UV ışınlarına uzun süre maruz kalan zeminlerde bir takım istenmeyen reaksiyonlar meydana gelebilmektedir. Bu bağlamda, uygulama sonrası alanı teslim etmeden önce polyurea, güneş ışınlarına maruz kalabilecek bir zeminde kullanılıyorsa UV dayanımının arttırılması gerekir. Bu yüzden, güneş ışınlarına açık alanlarda kullanılan polyurea için son bir katman olacak şekilde ultraviyole dayanımlı boyalar kullanılır. Eğer sprey polyurea sıva altı olacak şekilde kullanılacaksa bu uygulamaya da dolayısıyla ihtiyaç kalmaz.

Polyurea Kullanım Alanları

Halk arasında püskürtme izolasyon olarak da anılan polyurea yalıtım, çok yönlü ve işlevsel kullanım seçenekleri ile öne çıkar. Öncelikli olarak su yalıtımı amacıyla kullanılan ürün bunun haricinde alternatif kullanım olanaklarında sahiptir. Bunun yanı sıra, epoksi gibi yöntemlere göre daha yüksek mukavemet sağlayan polyurea; mekanik dayanımı geliştirme ve prefabrik yapılarda zemin güçlendirme gibi işlevlerle de kullanılır. Aynı şekilde kimyası gereği gözeneksiz yapıda olan polyurea, su iticiliğinin arttırılması gereken duşa kabin, havuz tabanı ve çatı yüzeylerinde tercih edilebilirler. Endüstriyel kullanım opsiyonlarına sahip olan ürün, araç kasa kaplama ve metallerin çevresel faktörlere bağlı korozyona uğrama riskini azaltma gibi ihtiyaçlara da yanıt verir. Tüm bunlar dahilinde ürünün genel kullanım alanları şu liste dahilinde özetlenebilir:

  • İnşaat Sektöründe Polyurea Uygulamaları
  • Polyurea Su İzolasyonu (Teras Su yalıtımı, Çatı Dere İzolasyonu)
  • Polyurea Zemin Kaplamaları
  • Otopark Alanlarında Polyurea Uygulamaları
  • Genleşme Derzleri
  • Polurea Havuz Yalıtımı & Su Parkı Yalıtımı
  • Oyun Alanlarında Polyurea Uygulamaları
  • Polyurea ile Endüstriyel Uygulamalar
  • Arıtma Tesislerinde Polyurea Uygulamaları
  • Gemi Sanayi (Güverteler)
  • Çelik Anti Korozyon Polyurea Uygulamaları
  • Boru Hatları İçin Polyurea Uygulamaları
  • Çöp ve Atık Alanları İçin Polyurea Uygulamaları
  • Otomotiv Sektörü İçin Polyurea Uygulamaları
  • Polyurea Araç Kasa Kaplama (Pickup, Panelvan, Kamyon Kasaları)
Sprey Polyurea Kullanım Alanları - ASN İzolasyon

Polyurea Kullanım Avantajları ​

    • Yüksek Nitelikli Su İzolasyonu

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere polyureanın en öncelikli kullanım avantajı, yüksek nitelikli su izolasyonudur. Çatı, teras, banyo gibi su hacminin yüksek olduğu alanlarda kullanılan polyurea; suyu geçirmez ve suyun zemin üzerindeki akışkanlığını arttırır.

    • Yapı Güçlendirme

Polyurea; metal yüzeyler, prefabrik yapılar ve araç kasa kaplama süreçlerinde yüzey dayanıklılığını arttıracak formüllerde de kullanılır. Endüstriyel yönü de oldukça güçlü olan polyurea, özellikle metal gibi materyallerin direncini arttırma avantajı da sağlarlar.

    • Çok Yönlü Kullanım Seçenekleri

Ürün kapsamındaki bir diğer önemli avantaj da çok yönlü kullanım seçenekleri sağlıyor oluşudur. Bu noktada ürün, gerek endüstriyel alanda gerekse yapısal çerçevede izolasyon da dahil olmak üzere birçok ihtiyaca yanıt verir.

    • Her Yüzeye Uygulanabilir Olması

Polyurea spreyi işlevsel yapan önemli özelliklerden biri de her yüzeye uygulanabiliyor oluşudur. Astar, ahşap plastik gibi zemin türlerinin de aralarında bulunduğu geniş bir skalada uygulama yapmaya olanak verir. Sıvama kolaylığının yanı sıra yapışkan tutuculuk düzeyinin yüksek olması nedeniyle de uygulama sonrası, boyama ve fayans dizimi gibi işlemleri de kolaylaştırır.

    • Saniyeler İçerisinde Kurur

Polyura sprey uygulandıktan sonra 6 saniye içerisinde kurumaya başlar. Sonraki 15 saniyede de yaya trafiğine açılır. Uygulama bittikten yaklaşık 24 saat sonra da araçların geçişi için uygun hale gelir.

    • Uçucu ve Organik Bileşen İçermez

Malzemenin içinde herhangi bir kimyasal etkileşim yapacak gaz salınımı veya kendisinden bir kimyasal madde ayrışımı mevcut değil. Devlet Su İşleri’nin de onayı doğrultusunda içme suyu tankı gibi alanlarda kullanılacak kadar güvenilir.

    • Koku Yapmaz

Polyurea izolasyon malzemesi, solvent gibi ağır kimyasallar içermediği için uygulama esnasında rahatsız edici kokulara sebebiyet vermez.

    • Çok Yüksek Nem Oranında Bile Kürlenen Yapı

Polyurea köpük, ortam neminden bağımsız olarak kuruyabilen bir malzemedir. Ortam atmosferindeki nem oranından etkilenmez. Bu da zamanla meydana gelecek çürüme gibi durumları engeller.

    • Isı Şokuna Karşı Mükemmel Dayanıklılık.

Eksi 40 dereceden +120 derece sıcaklık değerlerine kadar kullanılabilir. Aynı şeklide ani ısı şoku ve ani ısı değişimleri gibi reaksiyonlardan da etkilenmez.

    • Esnek ve Ek Yersizdir, Çatlakları Kapatır.

%400 oranında esneyebilen bir yapıya sahiptir. Çatlaklarla birlikte hareket edebildiği için çatlakları kapatır ve yeniden oluşmalarını engeller. Kimyasal yapısı sayesinde ek yeri oluşturmaz, tek parça halinde uygulanır. Bu sayede, zemin mukavemeti ve dayanıklılığını arttırır.

    • Suya Karşı Üst Düzey Mukavemet

Gözeneksiz bir yapısı olduğundan suya dayanıklıdır. Suyun emilmesini engeller ve zemin üzerindeki hareketini kolaylaştırır.

    • Tek Uygulamada Sınırsız Kalınlık Sağlanabilir.

Minimum kalınlığı 2 mm olarak uygulanan Polyurea sprey, istenilen düzeyde kalınlık derecelerine göre optimize edilebilir. Kalınlık ölçüsü için herhangi bir sınırlandırma söz konusu değildir.

    • Sprey Yöntem Uygulanması, Zamandan ve Personelden Tasarruf Sağlar

Sprey olarak uygulandığından oldukça kısa zaman aralıklarında tamamlanabilir. Bu özelliği sayesinde ciddi düzeyde zaman ve personel tasarrufu yapılmasına olanak verir.

    • Çeşitli Çözücülere, Kostik ve Asitlere Karşı Dayanıklıdır.

Polyurea su yalıtımı ürünü; sülfik asit, sodyum hidrostik gibi bileşenlerin yanı sıra birçok asit türüne karşı üst düzey dayanım sergiler. Asit gibi kimyasallara karşı dayanıklı olmasından dolayı daha uzun ömürlü kullanım seçenekleri sağlar.

    • Bitki Kökü Hareketlerinden Etkilenmez

Toprak altında uygulandığında, kök tutmama özelliği vardır. Zamanla genişleyen ve bazı yapılara hasar verebilen bitki köklerine karşı mukavemeti yüksektir.

    • Anti Bakteriyeldir

Polyurea spreyler başta zararlı bakteri türleri olmak üzere böcek ve haşere gibi organizmaların barınmasını da engeller. Bu bağlamda özellikle ev-içi kullanım ortamlarda oldukça hijyenik kullanım olanakları sağlar.

    • Uzun Ömürlüdür

Polyurea izolasyon malzemelerinin en önemli kullanım avantajlarından biri de ürünün uzun ömürlü olmasıdır. Bu noktada, uygulaması yapılan malzeme için 5 yıla kadar garanti süresi söz konusu olabilmektedir.

detaylı bilgi ya da teklif almak için formu doldurunuz